Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Toneelstuk "Down by law"

11 februari 2014

Op vrijdag 24 januari 2014 was er een theatervoorstelling in de inrichting waaraan de school haar medewerking heeft verleend. Het stuk ging over hoe gedetineerden in de gevangenis leven. De acteurs gingen vooraf nog langs de groepen om de meningen van de jeugdigen te kunnen horen. Er kwamen bijzondere meningen uit voort constateerden de docenten van het Kompas College.

 

De hoofdrolspeler die het voorbeeld gaf was Tony.

Tony was een jongen die van zijn fouten leerde, hij was op zichzelf en hielp af en toe zijn medegedetineerden. Hij speelde een positieve jongen die van zijn fout heeft geleerd en later zichzelf sterk heeft ontwikkeld binnen de muren. Al heeft hij iets slechts gedaan, hij gaf het niet op en wist dat hij een kans zou krijgen, maar voor die kans kwam ging hij aan zijn toekomst aan de gang binnen de muren.

De andere acteur was Petje. Hij speelde een jongen die niet van zijn fouten wilde leren. Het leek of hij het leuk en stoer vond om vast te zitten.

De acteur genaamd Montana speelde een onzekere jongen die snel werd beïnvloed door anderen. Zijn rol was meer een meeloopjongen.

De acteur genaamd Heuvelsmans speelde een rol van een rijke jongen.

Hij kwam vast te zitten met gedetineerden die een moeilijke jeugd achter de rug hebben gehad. Als rijke jongen, die hier geen ervaring mee heeft, wist hij hier natuurlijk niks van. Hij probeerde contact op te nemen op een arrogante manier, wat hem veel problemen gaf. Door al zijn rijkheid maakte hij daar misbruik van. Hij beledigde bijvoorbeeld de gedetineerden en hing de stoere bink uit.

 

Tenslotte, de laatste acteur, was bewaarder Engel, een persoon die graag voor zijn werk iets terug wilde geven aan de gedetineerden. Het was een rechtvaardig persoon die bewust voor zijn werk heeft gekozen nadat hij zijn kind had verloren. Hij hielp de jongens om een betere toekomst te hebben dan alleen maar binnen de muren te zitten. Dit gaf hem de kracht na het verlies van zijn kind..

 

Het toneelstuk was een groot succes waarbij De Hartelborgt en het Kompas College goed hebben samengewerkt.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Contact

Kompas College

Borgtweg 1

3202 LJ Spijkenisse

Telefoon: 088 - 071 25 25

E-mail: Kompascollegealgemeen@aloysiusstichting.nl