Leestijd 1 - 2 min
"Arbeidstrainingscentrum bereidt leerlingen voor op een betere start"

Het Kompas College in Spijkenisse verzorgt het onderwijs aan jongeren in Rijks Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt en merkt dat steeds meer jongeren uitstromen naar werk. “Leerlingen kunnen sinds afgelopen november in het Arbeidstrainingscentrum (ATC) hun werknemersvaardigheden leren, verbeteren en oefenen”, vertelt ATC-coördinator Fredie.

Het ATC is een samenwerkingsproject
van het Kompas College en De Hartelborgt.

Het ATC is een productiebedrijf in het klein, compleet met pauzeplek. Ook pakken leerlingen vanuit het ATC elders in de school en inrichting klussen aan, als snuffelstage. Denk aan schilderen, schoonmaken of keukenwerk. Alle leveranciers kunnen een jongere een meewerkstage bieden, denk aan het catering- en of schildersbedrijf.

Heeft een jongere verlofstatus, dan kan hij ‘buiten’ op stage. “We hebben al contact met stagebedrijven en breiden dit netwerk verder uit”, vertelt de ATC-coördinator. “Hopelijk wordt het ATC in de toekomst geaccrediteerd als stageplek, zodat we leerlingen in de Entreeopleiding intern ook een echte stageplek kunnen bieden.”

“Ik geloof er echt in dat het ATC leerlingen kan voorbereiden op een betere start na hun tijd hier. Als je een baan vindt, kun je ook woonruimte betalen en heb je weer een betere basis voor een relatie. Uiteindelijk doen we het daarvoor: dat jongeren succes hebben in de maatschappij.”

auteur Anne-Marie Veldkamp
relevante categorieën aansluiting arbeidsmarkt, betekenisvolle leeromgeving, netwerkpartners

Contact

Kompas College

Borgtweg 1

3202 LJ Spijkenisse

Telefoon: 088 - 071 25 25

E-mail: Kompascollegealgemeen@aloysiusstichting.nl